zondag, 16. maart 2014 - 12:35 Update: 03-07-2014 0:40

Media trapt massaal in Joodse 1-april-grap bezoek Obama aan JMW

Foto van president Obama | White House
Foto: White House
Amsterdam

Het nieuws dat president Obama naar het Joods Maatschappelijk Werk zou komen blijkt een grap in het kader van Poeriem, een Joods traditioneel feest.

'Wij bieden collega's die er intuinden onze welgemeende excuses aan', meldt Jonet.nl zondagmiddag op haar website. 

Jonet.nl berichtte vandaag (zondag red.) dat Obama tijdens zijn bezoek aan Amsterdam ook een bezoek zou brengen aan Joods Maatschappelijk Werk. Hij zou daar een korte presentatie krijgen van directeur Hans Vuijsje over de Joodse gemeenschap en met name de Joodse vervolgingsslachtoffers.

Media er ingetuind
Het bericht werd snel overgenomen door diverse media. Helaas, het was een Poeriem-grap. Met Poeriem worden dit soort 1 april-grappen binnen de Joodse gemeenschap gemaakt. 'Het leukste is natuurlijk als men ook in de grap trapt! Jonet biedt niettemin zijn welgemeende excuses aan aan de media die in dit gebbetje zijn getrapt. Wij hebben begrip voor de collega's die - na het checken van ons en de andere bron JMW - hun werk erg goed deden, maar er desalniettemin toch in zijn getuind', aldus Jonet.nl.

Het feit dat dit bericht zo snel werd overgenomen geeft aan dat het mogelijk was geweest. Het JMW is een unieke organisatie in Nederland. Het is een brede welzijnsorganisatie voor iedereen met een Joodse achtergrond woonachtig in Nederland. De organisatie voorziet zijn doelgroep van (groeps)maatschappelijk werk, begeleiding bij aanvragen in het kader van de oorlogswetten, sociaal-culturele activiteiten, vrijwilligerswerk en onder meer Thuiszorg in Amsterdam.

Ruim 3.500 cliënten en deelnemers, waarvan een hoog percentage oorlogsgetroffenen, maken jaarlijks gebruik van de diensten van JMW. Voor meer informatie: www.joodswelzijn.nl

Provincie: