maandag, 17. maart 2014 - 8:12 Update: 03-07-2014 0:40

Meer banen in Nederland dankzij buitenland

foto van werk | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Dankzij actieve inspanning van de Nederlandse overheid zijn het afgelopen jaar 193 projecten van buitenlandse investeerders naar Nederland gehaald.

Deze projecten waren in totaal goed voor een investering van € 1.7 miljard in de Nederlandse economie en een recordaantal van circa 8.500 banen. Ook de waardering voor het Nederlandse vestigingsklimaat is het afgelopen jaar toegenomen. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) die maandag 17 maart 2014 zijn gepubliceerd.

Aantrekkelijk vestigingsklimaat
'De aantrekkingskracht van Nederland op buitenlandse investeerders is een bepalende factor voor werkgelegenheid in de toekomst. Het recordaantal Nederlandse banen dat vorig jaar door buitenlandse investeringen is gecreëerd, toont aan dat Nederland een aantrekkelijk en concurrerend investerings- en vestigingsklimaat heeft. Daar profiteren we allemaal van,' aldus minister van Economische Zaken Henk Kamp die samen met minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (BHOS) verantwoordelijk is voor de NFIA.

Categorie:
Tag(s):