zaterdag, 26. juli 2014 - 10:59 Update: 26-07-2014 21:55

Meer dan 1000 doden en tientallen gewonden in Gazastrook

Oorlog Gazastrook
Foto: Still Youtube
Gaza

Op de Westelijke Jordaanoever loopt het dodental verder op. Sinds vanochtend 06.00 uur, Nederlandse tijd, geldt een staakt- het- vuren, maar voor de afkondiging vielen aan Palestijnse kant 18 doden.

Daarnaast raakte tientallen mensen gewond. Daarmee is het totaal aantal doden door het Israëlische offensief opgelopen tot boven de 1000 mensen. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zaterdag laten weten.

Op de laatste vrijdag van de vastenmaand ramadan hebben de voornaamste Palestijnse organisaties opgeroepen tot een "dag van de woede" op de Westelijke Jordaanoever. Er werden manifestaties georganiseerd om het ongenoegen te uiten over de militaire operatie van Israël in de Gazastrook.

Ook aan Israëlische kant zijn bij de aanval gisterenavond twee soldaten omgekomen. In totaal heeft de bloedige strijd 37 levens geëist, schrijft The Jerusalem Post.

Het Staakt- het- vuren voor vandaag is bedoelt dat burgers de kans krijgen 'veilig' water en voedsel in te slaan.

Vandaag vindt in Rotterdam een grote demonstratie plaats tegen het aanhoudende oorlogsgeweld in op de Westelijke Jordaanoever.

Up-date: Israël heeft zaterdagmiddag aanvaard om het humanitair staakt-het-vuren op de Gazastrook met vier uur te verlengen. Dat meldt de Israëlische commerciële televisie. 

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):