woensdag, 12. november 2014 - 16:33 Update: 12-11-2014 17:34

Meer dan 850 doden waaronder 746 ISIS-strijders door luchtaanvallen

Meer dan 850 doden waaronder 746 ISIS-strijders door luchtaanvallen
Foto: Archief FBF

Sinds de aanvallen op ISIS-doelen in Irak, die 23 september van dit jaar in een coalitie onder leiding van de VS begonnen, zijn er in totaal 865 mensen gedood. Dit heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten woensdag bekendgemaakt.

Daarbij zijn veruit de meeste slachtoffers de 746 ISIS-strijders die werden gedood door coalitie luchtaanvallen die werden uitgevoerd op de hoofdkwartieren en groeperingen van ISIS in Homs, Hama, al-Hasakah, al-Raqqa, Der-Ezzor, en Aleppo. Het vermoedelijke aantal gedode ISIS-strijders ligt waarschijnlijk nog hoger maar is moeilijk te verifiëren vanwege de absolute geheimhouding en de slechte toegankelijkheid van het betreffende gebied. 

Tevens werden ook 68 strijders van Jabhat al-Nusra gedood door de luchtaanvallen van de coalitie op de hoofdkwartieren van de strijders in het westelijke platteland van Aleppo en de noordelijke platteland van Idlib.

Verder waren er ook 50 burgerslachtoffers, waaronder 8 kinderen en 5 vrouwen na luchtaanvallen van de coalitie op de olievelden en raffinaderijen in al-Hasakah en Der-Ezzor countrysides, al-Raqqa, Around Menbej ten noordoosten van Aleppo en het platteland van Idlib. 

Lees alles over: