woensdag, 21. mei 2014 - 8:41 Update: 03-07-2014 0:36

Meer Nederlanders brengen zomer in Nederland door

Foto van Schiphol | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Dit jaar willen meer Nederlanders de zomervakantie in eigen land doorbrengen.

Volgens het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC-NTPO) zullen zo'n tweeënhalf miljoen mensen kiezen voor een vakantie in Nederland, zo melden verschillende media woensdag. Daarmee stijgt het aantal vakantiegangers dat in Nederland blijft met twee procent. Gelderland is de populairste provincie, gevolgd door Limburg en Zeeland. Een woordvoerster van het NBTC-NTPO liet woensdag aan het AD weten dat het mooie voorjaarsweer ervoor zorgt dat het aantal mensen met plannen om te gaan kamperen in Nederland is gegroeid.

Het aantal Nederlanders dat aangeeft naar het buitenland te zullen afreizen voor de zomer is met 150.000 (2 procent) teruggelopen in vergelijking met vorig jaar. Uit cijfers van het NBTC-NIPO blijkt dat bijna 10,5 miljoen mensen deze zomer op reis willen. Dat is een half procent minder dan vorig jaar. Van die 10, 5 miljoen mensen gaan er zo'n 7,5 miljoen naar het buitenland. Het meest favouriete vakantieland is Frankrijk (1,3 miljoen Nederlandse bezoekers) gevolgd door Spanje ( 800.000 Nederlandse bezoekers).

Van de vakantiegangers heeft 55 procent al in april geboekt voor een vakantie in binnen- of buitenland. Circa 500.000 mensen weten nog niet of ze de grens over gaan of niet.

Categorie: