maandag, 22. december 2014 - 19:27 Update: 23-12-2014 17:44

'Meer 'speeltijd' in ruil voor seks met moeders'

Meer aan de bal in ruil voor seks
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Bij de Amsterdamse amateurvoetbalclub Zeeburgia is een jeugdtrainer in opspraak geraakt.

Volgens Het Parool is over de jeugdtrainer de beschuldiging geuit dat hij moeders van pupillen in ruil voor seks speeltijd beloofde voor hun kinderen. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

De man was tot begin dit jaar begin jeugdtrainer, maar is inmiddels gepromoveerd tot  jeugdcoördinator. De club staat bekend om zijn vele talentvolle voetballers die naar bijvoorbeeld Ajax doorstromen. Volgens de krant zijn er bij de politie ook signalen binnengekomen over criminele financiële geldstromen bij de club.

Reactie club:

Voorzitter van Zeeburgia Marianne van Leeuwen laat in een reactie weten dat de club volledig meewerkt aan het onderzoek dat nog loopt. ''Er is een bestuurlijk onderzoek gaande waaraan wij als Zeeburgia volledig meewerken. De politie heeft ons verteld dat dit onderzoek in gang is gezet op aangeven van een aantal oud-bestuursleden. Wij zijn over het onderzoek in gesprek met gemeente en politie en hebben afgesproken niet te communiceren vooruitlopend op de uitkomsten van dit onderzoek.

De reden hiervoor is dat wij het onzorgvuldig vinden dat naar buiten getreden wordt met informatie waarvan niet vaststaat of het waar is of niet. Voor de duidelijkheid: er loopt een onderzoek naar Zeeburgia. Er is nog niks bewezen."

Wij willen in dit traject uiterste zorgvuldigheid betrachten richting al onze medewerkers, vrijwilligers en leden. Daarom wachten wij de uitkomsten van het lopende onderzoek af alvorens verder te communiceren.

Provincie:
Tag(s):