woensdag, 1. oktober 2014 - 13:31

Meer swingers na uitzending 'Nieuwe Buren'

Meer swingers na uitzending 'Nieuwe Buren'
Foto: fbf
Uithoorn

De populaire serie 'Nieuwe Buren' blijkt voor sommige stellen de drempel te verlagen om te gaan swingen.

Sommige stellen doen dat door zich in te schrijven op datingssites speciaal gericht op stellen, anderen trekken de stoute schoenen aan en bezoeken een parenclub.

Uit navraag van BlikopNieuws blijkt dat sinds de serie op televisie wordt uitgezonden, er een toename is van het aantal stellen dat zich heeft ingeschreven bij bekende datingssites. Daarnaast is er ook een toename van het aantal stellen dat een bezoek brengt aan parenclubs.

Peter Boots van Partyplayers in Lelystad zegt hierover: ''De laatste tijd bezoeken steeds meer nieuwe stellen onze club. Het zou zo maar kunnen dat wij de toename van nieuwe stellen te danken hebben aan de nieuwe tv-serie'', aldus Boots.

Wat is eigenlijk swingen:
Swingen werd vroeger ook wel partnerruil genoemd. Het is een vorm van niet-monogaam seksueel gedrag waarbij beide partners, met toestemming van elkaar en in elkaars bijzijn, met anderen seksueel actief zijn. Partnerruil is een term die swingers liever niet gebruiken, omdat dat zou suggereren dat je alleen van elkaars partner ruilt. In wezen is swingen veel ruimer dan dat.

Swingen als lifestyle
Er zijn verschillende redenen waarom koppels swingen. Meestal is het om meer diversiteit te hebben in het seksleven. De spanning en nieuwsgierigheid zijn de voornaamste beweegredenen. Bij swingen kun je ervaren hoe het is met een ander, of juist samen (groepsseks, trio, kwartet).

Categorie:
Provincie: