maandag, 14. juli 2014 - 15:10 Update: 14-07-2014 15:24

Meerdere drenkelingen op strand Den Haag

Meerdere drenkelingen op strand Den Haag
Foto: EHF
Den Haag

Een speciaal team van de politie in Den Haag, dat gedurende de zomermaanden actief is op het strand, heeft het vorige week en afgelopen weekend te maken gehad met enkele drenkelingen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Het eerste incident vond donderdag 10 juli rond 15.45 uur plaats op het Zuiderstrand. Twee jongens van 11 en 12, afkomstig uit Den Haag, bleken te ver het water te zijn ingegaan en hebben beide veel moeite moeten doen om het strand weer te bereiken.

Eenmaal aan wal vertoonden de jongens verschijnselen van onderkoeling en ze waren erg verzwakt. De jongens zijn ter plaatse behandeld en vervolgens voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Het tweede incident vond plaats op vrijdag 11 juli rond 18.20 uur op het strand ter hoogte van het Fuutpad. Een 51-jarige Goudse en een 56-jarige Goudenaar waren in de problemen gekomen door de sterke stroming.

De vrouw wist uiteindelijk zelfstandig de kant te bereiken, de politie hielp de man om naar de kant te komen. Beide personen zijn naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen.

Pas op voor sterke stromingen
De politie en reddingsbrigade Nederland waarschuwen voor sterke stromingen en aflandige wind. Het is tijdens zonnige, zomerse dagen verleidelijk om te dobberen in het water op een luchtbedje of om ver de zee in te gaan.

Dat is echter gevaarlijk als er een sterke stroming staat of als er een aflandige wind is. Controleer voor je de zee in gaat hoe de stroming staat en houd altijd mede-zeegangers en de kust in zicht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):