maandag, 3. februari 2014 - 9:40 Update: 03-07-2014 0:43

Meerderheid Nederlanders wil uit EU

Foto van WIlders en Agema | Rick Akkerman
Foto: Rick Akkerman
Foto van WIlders en Agema | Rick Akkerman
Foto: Rick Akkerman
Den Haag

Een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt dat Nederland uit de EU zou moeten stappen, als dit economische groei en banen op zou leveren. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van de PVV onder meer dan 2100 Nederlanders.

De belangrijkste uitkomst daarvan is dat een meerderheid van 55 procent van alle Nederlanders voor een vertrek van Nederland uit de EU (NExit) is als dit extra economische groei en banen oplevert. Behalve PVV-stemmers is ook een meerderheid van 58 procent van de VVD-achterban en 70 procent van de SP-achterban die mening toegedaan, evenals maar liefst 42 procent van de PvdA-ers.


Wilders: "Een sterk en soeverein Nederland buiten de EU is goed voor de Nederlandse economie, zorgt ervoor dat we weer de baas worden over onze eigen grenzen, ons eigen geld, onze eigen begroting en zelf bepalen wie van onze uitkeringen en voorzieningen gebruik mag maken. Net als in Zwitserland. Nederlanders hebben op 22 mei bij de Europese verkiezingen de kans om Nederland terug te veroveren van Brussel en ons land sterker te maken!"

Provincie:
Tag(s):