zaterdag, 3. mei 2014 - 13:01 Update: 03-07-2014 0:37

Meisje (16) aangehouden voor bedreiging ziekenhuispersoneel

Foto van celdeur met bewaarder | EHF
Foto: EHF
Uden

Vrijdagavond werd een 16-jarig meisje uit Uden door de politie aangehouden in het ziekenhuis in haar woonplaats omdat ze een verpleegkundige had bedreigd.

Ze zit vast voor verhoor.

De patiënte was opgenomen maar ze was het kennelijk niet eens met enkele huisregels. Daarop schold zij de dienstdoende verpleegkundige uit. Toen het meisje kort daarna gesommeerd werd het ziekenhuis in verband met haar gedrag te verlaten, kreeg de medewerkster opnieuw de nodige beledigingen te verwerken. Later bedreigde het meisje de betreffende verpleegkundige ook nog met de dood. Toen de verpleegkundige met de inmiddels gealarmeerde politie in gesprek was probeerde het meisje haar ook nog aan te vliegen, wat kon worden voorkomen. Agenten namen de patiënte mee naar het bureau en sloten haar in. De medewerkster van het ziekenhuis deed aangifte.

Handen af van hulpverleners

De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. Deze hulpverleners zetten zich in om u zo goed mogelijk te helpen, maar vraagt daarbij wel wederzijds respect. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld en treedt daar tegen op.

Provincie:
Blik op 112: