vrijdag, 28. februari 2014 - 0:12 Update: 03-07-2014 0:41

Meisje (16) omgekomen bijrijdster (15) kritiek na aanrijding met auto

Meisje (16) omgekomen bijrijdster (15) kritiek na aanrijding met auto

Donderdagavond rond 19.20 uur vond op de Trambaan in Boven-Leeuwen een aanrijding plaats met dodelijke afloop.

Twee meisjes van 15 en 16 jaar afkomstig uit Druten, die op een scooter over de fietsstrook reden, werden aangereden door een automobilist. De hulpverleningsdiensten rukten meteen uit, maar voor het meisje van 16 mocht hulp niet meer baten. Zij overleed ter plekke. De 15-jarige raakte ernstig gewond.

De politie sloot de Trambaan af ten behoeve van de hulpverlening en later het politieonderzoek. Agenten spraken met een getuige die de situatie op straat had aangetroffen en zich over de meisjes had ontfermd. Het gewonde meisje is in kritieke toestand per ambulance naar het UMC St Radboud vervoerd.

Specialisten van de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) kwamen ter plaatse voor technisch sporenonderzoek. Uit het onderzoek tot zover is gebleken dat de bestuurder van de auto, door nog onbekende oorzaak, op de fietsstrook terecht is gekomen en daar de scooter frontaal heeft geraakt. De scooter kwam uit de richting van de Molenstraat en de automobilist vanuit de richting van de Tesstraat. De bestuurder van de auto, een 57-jarige inwoner van de gemeente West Maas en Waal, is als verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Een blaastest wees uit dat er geen sprake was van alcoholgebruik.

Het politieonderzoek gaat vrijdag verder, onder andere wordt dan verder technisch (sporen)onderzoek verricht aan de scooter en de auto.

Provincie:
Tag(s):