woensdag, 4. juni 2014 - 17:16 Update: 03-07-2014 0:35

Meisje (9) onderwater met haren vast in beweegbare bodem

Foto van duikplank in zwembad | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hoogezand

Een 9-jarig meisje is vorige week dinsdag ternauwernood aan verdrinking ontsnapt in het zwembad toen zij met haar haren beklemd raakte bij het bewegen van de zwembadbodem. Dit meldt de gemeente Hoogezand-Sappemeer woensdag.

'Het incident gebeurde in het warmwaterbad in zwembad De Kalkwijck in Hoogezand. Als gevolg van dit nare ongeval heeft de directie besloten om het veiligheidsprotocol aan te scherpen', aldus de gemeente.

Zowel het meisje, haar vriendin, haar ouders als het zwembadpersoneel zijn zeer geschrokken van het ongeval. Een dergelijk ongeval is niet eerder voorgekomen in dit zwembad. Ook in andere zwembaden is geen vergelijkbaar voorval bekend.

Tijdens het bedienen reageerde de toezichthoudende medewerker direct toen zij een onduidelijke situatie waarnam in het zwembad, door de bodem stil te zetten en erop af te lopen. Het meisje was al bevrijd voordat de medewerker bij haar aankwam.

Medische controle later op de dag heeft uitgewezen dat het meisje fysiek zal herstellen. De volgende dag is directeur Hendrike Schut bij het meisje en haar ouders op bezoek geweest. Ook voor de betrokken medewerkers van het zwembad is er aandacht voor nazorg.

Maatregelen
Tijdens het bewegen van de bodem moeten zwemmers in het warmwaterbad voortaan het zwemwater verlaten. In het wedstrijdbad kan technisch gezien een dergelijk ongeval niet plaatsvinden door een ander soort beweegbare badbodem. De niet-medische begeleiding van slachtoffers na een incident wordt bovendien geïntensiveerd.

Provincie:
Tag(s):