dinsdag, 8. juli 2014 - 20:24 Update: 09-07-2014 9:44

Menno Buch (62) overleden

Menno Buch, overleden
Foto: rtl
Amsterdam

Programmamaker Menno Buch is op 62-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan kanker. Dat maakt zijn vrouw, Nicole Buch, in een verklaring bekend.

RTL, dat zijn laatste programma Buch in de Bajes uitzond, meldt het overlijden ook.

"Vanavond heeft mijn grootste liefde Menno Buch (62), gedwongen door zijn duivelse ziekte, afscheid genomen van het leven.'' Buch heeft zijn lichaam aan de wetenschap geschonken. Er zal geen begrafenis of crematie plaatsvinden.

Ondernemer Menno Buch kreeg voor het eerst landelijke bekendheid nadat hij in 1985 als een van de eersten 06-telefoonlijnen ging exploiteren. Ook op tv brak Buch door met het prgramma's als Sex Voor De Buch en Sex Na. Hij werd als gevolg hiervan miljonair, maar werd later veroordeeld voor belastingontduiking.

Buch was sinds 1998 samen met televisieproducent Nicole van Houten, met wie hij in januari 2011 trouwde. In 2010 en '12 werd kanker geconstateerd in de halsstreek. Hiervoor werd de programmamaker en presentator meerdere malen behandeld. 

Menno Buch was de broer van schrijver, verzamelaar en tv-maker Boudewijn Büch. Die stierf in november 2002 aan een hartstilstand.

Categorie:
Provincie: