maandag, 18. augustus 2014 - 20:14

Merkeigenaren doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar

Merkeigenaren doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar
Foto: Archief FBF
Beverwijk

Acht merkeigenaren hebben aangifte gedaan tegen Beverwijkse Bazaar voor het faciliteren van namaakhandel en vragen om strafrechtelijk onderzoek.

De merkhouders, van diverse merken waaronder begrepen de merken Armani, Beats by Dr. Dre, Björn Borg, Chanel, Coty (namens Davidoff en Joop) en True Religion hebben gezamenlijk aangifte gedaan bij de politie met betrekking tot voortdurende bevordering van de handel in vervalste merkartikelen op de Bazaar in Beverwijk. De Bazaar staat al jaar en dag in heel Nederland bekend als een plek waar namaakproducten van grote merken alom worden verkocht.

De merkhouders hebben Politie verzocht om te onderzoeken of de Bazaar kan worden verboden en of de organisatie van de Zwarte Markt (het bedrijf Beverwijkse Bazaar BV (verhuurder) en de valse dealers (huurders) samen kunnen worden aangemerkt als een criminele organisatie.

In de afgelopen maanden ging een team van inkopers herhaaldelijk naar de Beverwijkse Bazaar voor het verzamelen van testaankopen. Meer dan 90% van de gekochte items was voorzien van de merken van de merkhouders namens wie aangifte werd gedaan. Deze producten zijn onderzocht door de merkhouders en 90% werd beoordeeld als namaak. Aansluitend werd namens de merkeigenaren aan de Beverwijkse Bazaar gevraagd schriftelijk op te treden tegen de namaakhandel. Toch bleef de handel in namaakproducten, zo bleek tijdens de opvolgende bezoeken en testaankooprondes, onverminderd voortduren. Vervolgens besloten de merkhouders om aangifte te doen bij Politie en werd verzocht om de rol en betrokkenheid van de organisatie van de Bazaar bij deze systematische illegale praktijken grondig te onderzoeken.

Advocaat G. van den Broek: "Het zou mooi zijn als de ongebreidelde handel in vervalsingen op de Bazaar nu eindelijk eens wordt gestopt.

Provincie: