maandag, 22. december 2014 - 15:07 Update: 22-12-2014 15:09

Met oplichting verkregen geld gedoneerd aan Serious Request​

Met oplichting verkregen geld gedoneerd aan Serious Request​
Foto: fbf
Zoetermeer

Twee Zoetermeerse tieners werden zondag 21 december betrapt toen ze zich voordeden als krantenbezorgers en bij mensen aan de deur gingen en geld ontvingen.

Het opgehaalde geld is uiteindelijk gedoneerd aan Serious Request.

Omstreeks 19.00 uur werden op de Kadelaan te Zoetermeer twee Zoetermeerders (18 en 14 jaar) aangehouden op verdenking van oplichting. De twee gingen de deuren langs als krantenbezorgers en wensten de bewoners fijne feestdagen en ontvingen van meerdere bewoners een fooi voor het rondbrengen ongeadresseerde huis-aan-huisbladen. Een bewoner alarmeerde de politie, omdat het kaartje dat de jongens uitgaven er onprofessioneel uit zag. De politie trof de jongens aan, waarna ze verklaaren dat de kaartjes niet echt waren en dat ze het deden om aan geld te komen. Hierop werden de twee jongens aangehouden op verdenking van oplichting. De kaartjes en het reeds opgehaalde geld werd inbeslaggenomen. Door twee bewoners werd aangifte gedaan van oplichting.

Serious Request

De jongens bekenden tijdens het verhoor de bewoners te hebben opgelicht en ze deden afstand van het inbeslaggenomen geld. Omdat niet kon worden nagegaan bij wie precies al het geld was opgehaald zal het geld (168 euro) worden gedoneerd aan de Serious Request actie van 3FM. Dit gebeurde in nauw overleg met de officier van justitie. De twee verdachten werden op maandag 22 december in vrijheid gesteld en zullen een taakstraf krijgen via bureau HALT.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):