woensdag, 25. juni 2014 - 12:31 Update: 03-07-2014 0:34

Michael Jackson massaal herdacht door fans

Foto van fakkel | Sxc
Foto: SXC

Het is vandaag woensdag 25 juni precies vijf jaar geleden dat The King of Pop Michael Jackson overleed.

Ter nagedachtenis krijgt Amsterdam nu een tijdelijke gedenkplaats voor fans van de popster. Daarvoor wordt een groot herdenkingsbord onthuld op de Amsterdamse Zuidas, het Michael Jackson Memorial Billborad, zo schrijft RTL Boulevard woensdag. De initiatiefnemers denken dat dit een plek is voor de duizenden nationale en internationale fans van Michael Jackson. Het 'Michael Jackson Memorial Billboard' toont de beroemde zwart-wit foto die fotograaf Claude Vanheye in 1977 van de (toen nog jonge) artiest maakte in de Amsterdamse Jordaan. Het Memorial Billboard komt op het Gustav Mahlerplein te staan, tussen vele kantoorgebouwen. Maar de Zuidas is ook een gebied waar veel jonge mensen werken, studeren en wonen.

Ook rond het standbeel van Jackson in het Brabantse Best worden fans verwacht. Maar er zijn meer plaatsen in Nederland waar fans bij elkaar komen om de zanger te herdenken. Onder andere op het strand in Scheveningen. Voor deze herdenking The Lantarns of Love zullen er lantaarntjes voor Michael worden aangestoken. Een lantaarn kost 2 euro. En omdat Michael Jackson gek was op kinderen gaat de opbrengst naar Kika. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Fans voor Fans van Michael Jackson en is in samenwerking met een fanclub uit Amerika. Zij steken op het strand van Santa Monica in Los Angeles ook lantaarns aan, en fans in Barcelona doen hetzelfde.

Naast dit soort herdenkingen wordt ook op de radio veel aandacht aan Michael Jackson besteed. Jackson overleed vijf jaar geleden aan de gevolgen van een overdosis van het slaapmiddel propofol. Hij ligt begraven op de begraafplaats ten noorden van Hollywood waar veel beroemdheden liggen, het Forest Lawn Memorial Park.

Categorie: