dinsdag, 10. juni 2014 - 20:30 Update: 03-07-2014 0:34

Michael van Praag wil dat FIFA-baas Blatter aftreedt

Foto van Michael van Praag | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal) Michael van Praag, de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, is geen voorstander van een nieuw ambtstermijn van FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

"Als je ergens zestien jaar zit, moet je je afvragen of je nog iets toevoegt. Het imago van de FIFA is achteruitgegaan na alles wat er is gebeurd de laatste jaren. Weinigen nemen de FIFA nog serieus, en hoe je het ook wendt of keert: Blatter is eindverantwoordelijk", aldus Van Praag in de Volkskrant. "Persoonlijk mag ik hem graag, maar het is inherent aan zijn functie dat de kritiek nu in hevige mate op hem neerdaalt en dat hij daar nu zijn consequenties aan verbindt."

De FIFA is de laatste jaren vaak negatief in het nieuws geweest met berichten over omkoping en fraude. Recent werd omkoping bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar nog aan het licht gebracht.

Blatter is al sinds 1998 voorzitter van de wereldvoetbalbond. Bij de laatste stemming voor een nieuwe voorzitter stemde de KNVB op de inmiddels 78-jarige Zwitser.

Categorie:
Tag(s):