dinsdag, 15. juli 2014 - 19:53 Update: 15-07-2014 23:11

Miljoen vakantiegangers zorgen dit weekend voor topdrukte

file, topdrukte, verkeer, vakantie, buitenland
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Ruim een miljoen Nederlanders reist komend weekend af naar hun vakantiebestemming.

De ANWB verwacht topdrukte op de vakantieroutes naar het zuiden, vooral zaterdagochtend en -middag. In eigen land moeten automobilisten rekening houden met files door evenementen en wegwerkzaamheden.

In de regio Midden sluiten de scholen vrijdag hun deuren en in de regio Noord begint de bouwvakantie. Samen met de vele buitenlandse vakantiegangers, leidt dit zaterdag 19 juli tot topdrukte op de routes naar het zuiden.

Zaterdag is het vooral tussen 06:00 en 14:00 uur richting het zuiden dringen op de Europese vakantieroutes. Maar ook op de Nederlandse snelwegen is er kans op files, omdat er op veel plaatsen aan de weg wordt gewerkt.

Vakantiecheck

Laat zaterdag 19 juli bij parkeerplaats Hazeldonk (A16) voordat u op vakantie gaat, gratis uw auto, camper, caravan of aanhanger checken zodat u onbezorgd op reis kunt gaan.
Met de ANWB onbezorgd op reis (Vakantiecheck)

Drukte Frankrijk

In Frankrijk staan vooral lange files op de A6/A7 Parijs - Lyon - Orange, A9 Orange - Spaanse grens en op de A10 Parijs - Bordeaux.
 

Drukte Duitsland

In Duitsland liggen de knelpunten zaterdag in het midden en uiterste zuiden van het land. Op de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 van Frankfurt richting Basel en de A8/A93 München - Rosenheim - Kufstein zullen veel files staan. Verkeer van en naar Scandinavië moet rekenen op flinke vertraging op de A7 bij Hamburg.

Verkeersinformatie Duitsland

Drukte Alpengebied

De grote knelpunten in de Alpen zijn de Gotthardtunnel in de A2 Basel - Chiasso, de B179 de Fernpasroute in Tirol en de A22 Brenner- Verona. Voor vakantiegangers richting de Balkan is het knelpunt de Karawankentunnel op de grens met Slovenië.
Verkeersinformatie Zwitserland
Verkeersinformatie Oostenrijk

Zomers warm

Het hele weekeinde is het in Europa zomers warm met temperaturen van 30 graden of meer. Reizigers wordt geadviseerd hier rekening mee te houden en zich daar goed op voor te bereiden.

Drukte Nederland

In eigen land heeft het verkeer vrijdagmiddag al te kampen met files rond Nijmegen door bezoekers aan de intocht van de Vierdaagse. Vakantieverkeer zorgt vanaf het middaguur voor drukte op de wegen met vooral in het midden van het land en op de noord-zuid routes flinke vertraging. Verkeer in Noord-Holland kan Amsterdam en omgeving beter mijden omdat een deel van de Ringweg A10 in beide richtingen afgesloten is door werkzaamheden. Ook aan de A2 bij Maastricht wordt gewerkt en vakantiegangers die via deze route het land verlaten moeten rekening houden met file.

Overzicht wegwerkzaamheden

Wegafsluitingen

A10 Ringweg Amsterdam, in beide richtingen bij de Coentunnel. Van woensdag 16 juli 21.00 uur tot maandag 21 juli 05.00 uur.
A13 Den Haag richting Rotterdam, tussen knooppunt Ypenburg en de afrit Delft-Zuid. Van vrijdag 18 juli 23.00 uur tot maandag 21 juli 05.00 uur.
A27 Breda richting Utrecht, tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem. Van vrijdag 18 juli 22.00 uur tot maandag 21 juli 05.00 uur.
A50 Eindhoven richting Oss, tussen afrit Ekkersrijt en afrit Veghel. Tot zaterdag 19 juli 23.00 uur.
A50 Oss richting Eindhoven, tussen afrit Veghel en afrit Ekkersrijt. Van zaterdag 19 juli 23.00 uur tot maandag 28 juli 05.00 uur.

Evenementen

Er zijn diverse evenementen in Nederland waarbij bezoekers rekening moeten houden met vertraging:

Intocht Nijmeegse vierdaagse, vrijdag 18 juli
Tilburgse kermis, van vrijdag 18 juli t/m zondag 27 juli
Zomercarnaval Rotterdam, van vrijdag 18 t/m zondag 20 juli

 

 

Provincie: