zaterdag, 27. december 2014 - 19:56 Update: 28-12-2014 10:42

Minder sneeuw, maar KNMI waarschuwt wel voor gladheid

Minder sneeuw, maar KNMI waarschuwt wel voor gladheid
Foto: fbf
De Bilt

Geleidelijk aan wordt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen droog, maar in Limburg blijft het ook vanavond nog sneeuwen.

De sneeuw is vooral gevallen ten zuiden van de lijn Amsterdam-Lelystad-Enschede. Vanavond kan het als het opklaart op de plaatsen waar het gesneeuwd heeft door bevriezing nog behoorlijk glad worden. Op de drie noordelijke provincies na geldt in het hele land dan ook code geel voor gevaarlijk weer. Dit meldt het KNMI zaterdagavond.

In het zuiden van het land viel 2 tot 7 centimeter sneeuw, op een enkele plaats zelfs 10 centimeter. In het midden is 1 tot 5 centimeter sneeuw gevallen. De meeste natte sneeuw is inmiddels gesmolten. De Nederlandse Spoorwegen hebben zaterdag met een aangepaste dienstregeling gereden, maar zondag rijdt de NS weer volgens het normale schema.

Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag gaat vriezen, kunnen de daklozen in onder meer Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Zuid-Limburg en Gouda terecht bij de winteropvang. De winterregeling is zaterdag ingegaan. Dat betekent dat ze gratis mogen slapen bij opvangplekken. Ook krijgen ze een maaltijd en een ontbijt.

Provincie:
Tag(s):