maandag, 26. mei 2014 - 21:40 Update: 03-07-2014 0:35

Minister Hennis op bezoek bij troepen in Mali

foto bezoek Hennis | Defensie
Foto: Defensie
Den Haag/Mali

Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vandaag en gisteren voor het eerst de Nederlandse troepen in Mali bezocht. Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp vergezelde haar.

Ze maakten mee onder welke omstandigheden de militairen hun werk doen. In Bamako stak zondag een storm op en in Gao was het vandaag zo’n 45 graden in de schaduw.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert tussen militairen op Nederlands Camp Castor in Gao, Mali. Minister Hennis, Commandant der Strijdkrachten generaal Middendorp en hoogste VN-baas Minusma-missie Bert Koenders bezoeken Nederlandse Camp Castor in Mali. Generaal Tom Middendorp spreekt met militairen op Camp Castor in Gao, Mali.

"Ik ben ontzettend onder de indruk van wat jullie en jullie voorgangers hier al hebben opgebouwd en gedaan”, vertelde Hennis. “Ik heb nu zelf ervaren dat de klimatologische omstandigheden extreem zwaar zijn. Niets meer dan lof voor jullie. Complimenten die ik gisteren ook heb ontvangen van de commandant, generaal-majoor Kazura. Hij zei letterlijk dat de Nederlandse ontplooiing een voorbeeld is voor de andere Minusma-eenheden.”