vrijdag, 17. januari 2014 - 8:30 Update: 03-07-2014 0:44

Minister Kamp met besluit over gaswinning richting Loppersum

Foto van Henk Kamp | RVD
Foto: RVD
Loppersum

Het besluit van het kabinet over de gaswinning in Noordoost Groningen wordt vrijdagmiddag persoonlijk door minister Kamp in Loppersum toegelicht. Dit meldt het ministerie van Economische Zaken vrijdagmiddag.

Het besluit zal vermoedelijk inhouden dat onder andere de gaskranen dichter zullen worden gedraaid. Hoeveel de vermindering zal zijn zal vanmiddag door kamp worden uiteengezet. Ook zal in het besluit mogelijk een afspraak staan over de compensatie van de door bevingen getroffen bewoners en de als gevolg daarvan opgelopen schade aan hun woningen. 

In Groningen zijn de afgelopen week protesten geweest over de winning van gas en de aardbevingen die hiermee gepaard gaan. De vermindering van de gaswinning zou de Staat honderden miljoenen euro's gaan kosten.

Onderzoeken bevingen
Daarnaast worden vandaag de veertien onderzoeken gepubliceerd over de bevingen en de gaswinning in het gebied. Onderzocht is hoe sterk de bevingen kunnen worden en hoe groot de omvang zou kunnen worden qua beschadigingen van gebouwen. 

Persconferentie

Om 16.30 uur geeft de minister een persconferentie in het gemeentehuis van Loppersum. Hier spreken ook Max van den Berg (Commissaris van de Koning), Albert Rodenboog (Burgemeester Loppersum) en Bart van de Leemput (directeur NAM).

Provincie: