woensdag, 1. januari 2014 - 10:01 Update: 03-07-2014 0:45

Minstens 46 vuurwerk-slachtoffers met ernstig oogletsel

Minstens 46 vuurwerk-slachtoffers met ernstig oogletsel
Minstens 46 vuurwerk-slachtoffers met ernstig oogletsel
Rotterdam

Zeker 15 vuurwerkslachtoffers met oogletsel zijn tijdens de nacht van Oud & Nieuw Het Oogziekenhuis Rotterdam binnengebracht.

Eenderde van deze letsels is dusdanig ernstig dat zij blijvend zullen zijn: dit betekent verminderd zicht dan wel ogen die uiteindelijk blind zullen worden. De meeste letsels zijn veroorzaakt door te vroeg ontploft siervuurwerk. 50% was omstander en is geraakt door rondvliegend vuurwerk.

Opmerkelijk was dat er dit jaar wederom minder kinderen met ernstig letsel binnen zijn gebracht. Wellicht dat alle voorlichting rondom het dragen van de vuurwerkbril daaraan heeft bijgedragen. Helaas zijn de letsels echter dusdanig ernstig dat op Nieuwjaarsochtend al zeker 3 patiënten in Het Oogziekenhuis Rotterdam worden geopereerd. Landelijk gezien is er inmiddels sprake van 46 patiënten waarvan 8 blinde ogen (één oog is reeds verwijderd). Aangezien gedurende de eerste dagen van het nieuwe jaar nog vele slachtoffers uit het gehele land binnenkomen, loopt het aantal slachtoffers zeker nog verder op.

Categorie: