woensdag, 6. augustus 2014 - 19:36 Update: 07-08-2014 11:19

Missie Nederlanders in Oekraïne gestopt om veiligheid

Missie Nederlanders in Oekraïne gestopt
Foto: Min. Alg. Zaken

De Nederlandse missie in de Oekraïne wordt afgebroken. Volgens premier Rutte is de veiligheidssituatie in het gebied verslechterd.

‘We hebben gedaan wat we konden onder de huidige omstandigheden. Iedereen zal het ermee eens zijn dat we onze hulpverleners niet aan verdere risico’s bloot kunnen stellen’, aldus Rutte.

'Het feit dat we nu de crashsite verlaten, betekent niet dat de onderzoeken naar de toedracht en de opsporing ophouden. Ik wil hier mijn diepe respect uitspreken voor onze mensen die in Oekraïne onder zeer moeilijke omstandigheden en met grote inzet hun taak vervullen en dat ook voor een belangrijk deel zullen blijven doen. Dat geldt zeker ook voor onze partners uit Australië, Maleisië en van de OVSE.'

Volgens Rutte zijn de belangrijkste gebieden de afgelopen dagen onderzocht en zijn menselijke resten en persoonlijke bezittingen geborgen. 

Tevens maakte de minister president bekend dat de persoonlijke bezittingen van de slachtoffers op donderdag naar Nederland zullen worden gevlogen. 

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):