dinsdag, 12. augustus 2014 - 21:31 Update: 13-08-2014 9:28

Misverstand over dood aangetroffen paard in Zeeland

Paard vermoord en langs weg gedumpt in Zeeland
Foto: Archief EHF
Nieuw- en Sint Joosland

De politie heeft dinsdagavond een dood paard langs de weg gevonden. 'Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de jonge hengst dinsdagmorgen is aangereden. Een paardenslager deed een noodslachting en dumpte het paard aan de Veerdam, in afwachting van een ruimingsbedrijf', laat de politie weten.

Agenten zagen dat het paard ernstige verwondingen had opgelopen. Navraag bij enkele dierenartsen leverde geen extra informatie op. Daarom werd besloten om verder onderzoek te doen op welke wijze het dier was overleden. De doodlopende weg werd met linten afgesloten.

Niet afgedekt
Tijdens het onderzoek bleek na enige tijd dat het paard eerder op de dag in Heinkenszand was aangereden. Een paardenslager had het dier uit zijn lijden verlost en hem naar Nieuw- en Sint Joosland gebracht, waar het dier door een ruimingsbedrijf zou worden opgehaald. Het dier werd niet op de gebruikelijke wijze afgedekt, wat zeker een bijdrage heeft geleverd aan het misverstand. De politie onderzoekt of er sprake is van een overtreding. De officier van Justitie zal vervolgens beslissen of hij eventueel een vervolging wil instellen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):