donderdag, 10. juli 2014 - 1:24

Moeder en kind raken bekneld bij verkeersongeval

ongeval
Foto: Archief MV
Udenhout

De politie behandelde woensdagmiddag 9 juli 2014 een verkeersongeval op Schoorstraat. Bij het ongeluk raakten een moeder en haar zoontje bekneld. Brandweer en ambulancepersoneel bevrijdden de slachtoffers uit het autowrak.

Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur toen de blauwe Peugeot in een flauwe bocht tegen een boom botste. De exacte toedracht is nog onbekend. De auto werd bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Loon op Zand. Het voertuig raakte met de zijkant de boom, waardoor haar 4-jarig zoontje met zijn beentjes bekneld kwam te zitten. Het kind zat in een kinderzitje en is steeds goed aanspreekbaar geweest. Ook de 38-jarige bestuurster zat bekneld. Zij raakte af en toe buiten kennis. Het ambulancepersoneel kreeg bij de bevrijding en stabilisatie van de beide slachtoffers ondersteuning van het medisch team van de traumahelikopter. De slachtoffers zijn vervolgens overgebracht naar het Sint Elisabeth ziekenhuis. Moeder en kind maken het intussen redelijk. Hun medische toestand is stabiel.

Onderzoek
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Op de plaats van het ongeval werden remproeven gedaan met de blauwe Peugeot. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Provincie:
Blik op 112: