maandag, 29. december 2014 - 8:06 Update: 29-12-2014 11:05

Moeder en kinderen naar ziekenhuis na vuurwerkbom in woning

Den Bosch

Zondagnacht rukten de hulpdiensten massaal uit voor een woningbrand aan De Sterrendaalders in 's-Hertogenbosch.

Kort na 3.00 uur waren drie ambulances, twee brandweervoertuigen en de traumahelikopter onderweg naar het brandadres waar nog verschillende personen binnen zouden zitten. De brandweer brak de deur open, doofde het vuur en bevrijdde de moeder met haar twee kinderen.

Gezien de bewoners een grote hoeveelheid rook hadden geïnhaleerd werden zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een hond werd door de brandweer in veiligheid gebracht, deze werd later door een buurtbewoonster opgevangen.

Hoe groot de schade aan de woning is was zondagnacht nog niet direct duidelijk. Dit zal in de loop van maandag verder worden bekeken met verzekeringsexperts.

Voorafgaand aan de brand hoorden buurtbewoners een enorme knal. Vermoedelijk heeft iemand van buitenaf de woning in brand willen steken. De politie denkt dat er zwaar vuurwerk door de brievenbus is gegooid. De technische recherche zal in de loop van de dag technisch sporenonderzoek doen bij de woning. Agenten bewaken tot die tijd de woning

Buurtbewoners wisten te vertellen dat de vrouw in scheiding ligt. Verschillende buurtbewoners kwamen hun bed uit om een kijken waar de enorme knal vandaan kwam. Het is nog volkomen onduidelijk wie er achter de explosie zit.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):