dinsdag, 18. november 2014 - 20:47 Update: 19-11-2014 18:59

'Moeder Rotterdam waarschijnlijk per ongeluk neergeschoten'

Zoon (14) schiet moeder neer
Rotterdam

Een 14-jarige jongen is dinsdag aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht zijn moeder (34) te hebben neergeschoten. De vrouw raakte gewond tijdens een ruzie in huis.

Uit de eerste politieverhoren zou nu blijken dat het wapen dat de jongen had per ongeluk zou zijn afgegaan en zijn moeder verwondde. 

De hulpdiensten kwamen dinsdag in eerste instantie af op een melding van een ongeluk met vuurwerk in een woning aan de Gijsbert Steenhoekstraat in Rotterdam. Er was een knal gehoord en er zou een vrouw gewond zijn geraakt. Toen gearriveerd ambulancepersoneel de vrouw onderzochten, constateerden zij echter dat de vrouw door een kogel gewond was geraakt. Verder onderzoek wees uit dat de vrouw onenigheid had gehad met haar 14-jarige zoon. Tijdens de ruzie was een worsteling ontstaan en vermoedelijk is de vrouw tijdens deze worsteling door haar zoon in haar buik geschoten.

Direct na het incident vluchtte de jongen het huis uit. Hij kon enige tijd later worden aangehouden in het  fastfoodrestaurant McDonald's aan de Stadionweg in Rotterdam. Toen agenten hem fouilleerden, troffen zij een vuurwapen aan. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is zij geopereerd.

Volgens een ooggetuige was er ook nog een man in de woning, zo meldt RTV Rijnmond. Mogelijk gaat het om de vriend van de moeder. Behalve de man was er ook een 2-jarig meisje in de woning aanwezig.

Provincie:
Blik op 112: