donderdag, 22. mei 2014 - 19:07 Update: 03-07-2014 0:36

Mogelijk voor dinsdag nieuwe schoonmaak-cao

foto van schoonmaker | fbf archief
Foto: fbf archief
Amsterdam

Ron Meyer van FNV Bondgenoten heeft donderdagmiddag laten weten dat er een doorbraak is in de onderhandelingen over de schoonmaak-cao.

Meyer zei dit naar aanleiding van de toespraak die directeur Ruud Danklof van schoonmaakbedrijf Hago bij een actie  van 1.000 schoonmakers voor het Hago-gebouw in Heerlen hield. Dit meldt de NOS donderdagavond. Hago wil dat er voor dinsdag een nieuwe cao is voor de schoonmaakbranche, zo liet directeur Danklof de 1.000-koppige groep schoonmakers In Heerlen weten. Volgens Danklof liggen de eisenpakketten helemaal niet ver uit elkaar. 'Als beide partijen een beetje naar elkaar toe bewegen en wat water bij de wijn doen, dan moet het gat te overbruggen zijn.' Bovendien moet een cao op korte termijn voorkomen dat schoonmaakbedrijven onderling op arbeidsvoorwaarden gaan concurreren.

Hago heeft ruim 10.000 schoonmakers in dienst en roept de vakbonden en werkgeversorganisatie OSB op om opnieuw met elkaar om de tafel te gaan zitten

Een groot deel van de schoonmakers staken al een maand om een betere cao af te dwingen. Ze willen meer loon en de afschaffing van wachtdagen bij ziekte. Schoonmakers krijgen nu als ze ziek zijn de eerste twee dagen niet uitbetaald..