zaterdag, 1. maart 2014 - 10:33 Update: 03-07-2014 0:41

Mogelijke mishandeling leidt tot chaos en paniektelefoontjes

Foto van politie agent bij ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Vrijdagmiddag kwamen er op de meldkamer van de politie om 14.20 uur verschillende paniektelefoontjes binnen. Dit meldt de politie zaterdag.

Enkele telefoontjes gingen over een man die een vrouw mishandelde op de Vlijmenseweg, andere telefoontjes gingen over een aanrijding waarbij iemand gewond zou zijn geraakt op diezelfde weg en daarna regende het telefoontjes over twee mannen die elkaar op de Vlijmenseweg achterna zaten.

’Het was ons wel meteen duidelijk dat er heel wat speelde op die Vlijmenseweg dus meerdere surveillanceauto's werden erheen gedirigeerd’, aldus de politie.

Daar troffen ze twee partijen en verschillenden getuigen aan. Een van de partijen was gewond en werd naar een ziekenhuis vervoerd door een gealarmeerde ambulance.

Na enkele verhoren van getuigen kregen de agenten het verhaal enigszins duidelijk. Volgens de getuigen zou een 44-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch langs de kant van de weg gestopt zijn en zijn vrouw met geweld uit de auto gezet hebben.

Een langsrijdend busje, bestuurd door een 42-jarige man uit 's-Hertogenbosch zag dat en wilde de vrouw te hulp schieten. Hij lette niet op en reed in volle vaart achter op de auto van het stel dat ruzie had.

Die auto reed daarop weer tegen de 44-jarige man aan die gewond raakte. In die auto zat ook nog een kind. De 44-jarige man werd daardoor zo kwaad dat hij de 42-jarige bestuurder van het busje te lijf ging.

Hij schopte tegen het busje en bedreigde de bestuurder. Die schrok daar weer van en ging er rennend vandoor achternagezeten door de andere.

De twee mannen werden aangehouden, de 44-jarige voor mishandeling en bedreiging, de 42-jarige voor de aanrijding. De zaak wordt verder uitgezocht. De vrouw die uit de auto gezet werd doet geen aangifte.