zaterdag, 19. april 2014 - 9:04 Update: 03-07-2014 0:37

Monumentaal pand Haarlem gedeeltelijk ingestort

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Haarlem

De brandweer heeft zaterdag rond 11.45 uur het sein 'brand meester' gegeven.

Het monunumentale pand waar de brand ontstond, is gedeeltelijk ingestort. Bij de brand is niemand gewond geraakt, zo meldt RTV Noord-Holland. Van het naastgelegen pand heeft alleen op het dak een tijdje brand gewoed. De schade valt daar verder mee.

Op dit moment is de brandweer bezig om de  woning waar de brand ontstond, verder te slopen om het nablussen te bevorderen.

Grote uitslaande brand

Er woedde zaterdagochtend een grote brand in het centrum van Haarlem. Het betrof een monumentaal pand in de Kleine Houtstraat. Het pand is gelegen boven een restaurant. De brand was uitslaand en veroorzaakte  een grote rookpluim boven de stad . Bewoners werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Toen de brand uitbrak, was er één bewoner in het pand. Omdat de bewoner rook had ingeademd, is er een ambulance opgeroepen. Na onderzoek bleek dat alles in orde was met de man.

Update

Inmiddels heeft de brandweer laten weten dat de brand via het dak is overgeslagen naar een naastgelegen pand.  Van het historische pand waar de brand is ontstaan zijn delen ingestort. Er komt nog steeds veel rook vrij. Deze zou niet gevaarlijk zijn. De Gedempte Oude gracht is afgezet.

Volgens de bewoners van de Kleine Houtsraat in Haarlem is de eigenaar van het monumentale pand een oud-Bavo organist. Zijn huis zou gevuld zijn met houten pallets en kerstbomen, zo meldt RTV Noord-Holland.

 

Provincie:
Tag(s):