zaterdag, 8. februari 2014 - 18:00 Update: 03-07-2014 0:42

Moslima geweigerd voor stage doet aangifte

Foto van logo politie op auto
Foto: Archief FBF.nl
Roosendaal

De Zeeuwse Leila Kallal heeft zaterdag bij de politie in Roosendaal aangifte gedaan van discriminatie.

De aangifte was gericht tegen het Roosendaalse uitzendbureau All In.

Het 18-jarige meisje uit Yerseke zou door het uitzendbureau niet als stagiair in dienst zijn genomen omdat men bang was dat zij tijdens haar stage een hoofddoek zou dragen. Tegen het ANP verklaarde Leila dat zij haar situatie bij de politie heeft uitgelegd. Het Openbaar Ministerie gaat nu beoordelen of het uitzendbureau strafbare feiten heeft gepleegd.

Leila Kallal wilde stage lopen bij uitzendbureau All In Roosendaal. Tijdens het sollicitatiegesprek droeg ze geen hoofddoek. De medewerker met wie ze het gesprek had, zei volgens Kallal dat ze had gehoord dat ze eerder wel een hoofddoek had gedragen en waarschuwde daarbij dat een hoofddoek mensen kan afschrikken. Toen Kallal niet werd aangenomen, besloot ze het bedrijf te bellen en het gesprek met de vestigingsmanager op te nemen. De opname heeft ze aan verscheidene media gegeven. Daarin zegt de manager over de hoofddoek: "Wij zijn daarin ook een Nederlands bedrijf en ik mag dat natuurlijk ook eisen van de werknemers."

Volgens All In gaat het om een misverstand.  Het uitzendbureau zegt dat het Kallal in bescherming wilde nemen. Tegen Spitsnieuws zei het bedrijf dat veel klanten uit Polen komen en dat ze met een hoofddoek gepest zou kunnen worden.

Leila zegt een „goed gevoel” te hebben nu ze aangifte heeft gedaan en alles is vastgelegd. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei vrijdag over de zaak: 'Als de feiten kloppen, dan is dit een ernstige zaak.'

Provincie: