maandag, 15. december 2014 - 13:23 Update: 15-12-2014 13:38

Motoragent incasseert klappen bij aanhouding, botten oogkas gebroken

Motoragent incasseert klappen bij aanhouding, botten oogkas gebroken
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Zondagavond heeft een motoragent in Eindhoven botbreuken aan een oogkas opgelopen toen hij een aanhouding wilde verrichten. Dit meldt de politie maandag.

‘Hij kreeg klappen en liep daardoor botbreuken op aan een oogkas. De motoragent is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. Vijf verdachten zijn aangehouden’, aldus de politie. De politieman zag rond 20.30 uur tijdens een motorsurveillance dat iemand op de Rechtestraat tegen een fiets schopte. Hij wilde de man een bekeuring geven voor baldadigheid, maar daar was deze het niet mee eens. Hij keerde zich tegen de agent en kreeg daarbij hulp van enkele andere mannen die bij hem waren. 

Toen de zaak escaleerde, gebruikte de agent pepperspray. Desondanks kreeg hij klappen waarbij hij het letsel opliep. De verdachten gingen er daarna vandoor. Gewaarschuwde agenten zijn in de omgeving gaan zoeken en troffen op de Vrijstraat een groep van vijf mannen aan die aan het signalement van de verdachten voldeden. Ze zijn allemaal aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om vier mannen uit Apeldoorn (19, 22, 23 en 24 jaar) en een 25-jarige man uit Deventer.

Provincie:
Blik op 112: