zondag, 23. november 2014 - 19:17 Update: 23-11-2014 21:59

Motorrijder omgekomen in Zoutelande

Motorrijder verongelukt in Zoutelande
Foto: MV
Zoutelande

Zondagmiddag is op de Westkapelseweg (N288) in Zoutelande een ernstig verkeersongeluk gebeurd waarbij een motorrijder om het leven is gekomen.

Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur. Een motorrijder en een personenauto kwamen frontaal met elkaar in botsing. De politie, de brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen. De motorrijder, een 53-jarige man uit Westkapelle is ter plaatse gereanimeerd en rond 17.00 uur in kritieke toestand met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Korte tijd nadat hij in het ziekenhuis was aangekomen, is hij overleden.

Politieonderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Getuigen zijn gehoord en er is een sporenonderzoek ingesteld. De vermoedelijke oorzaak is dat de motorrijder uit de richting van Zoutelande kwam en tussen de Houtenburgseweg en de Melsesweg in een flauwe bocht op de verkeerde weghelft is terecht gekomen. Hierbij is hij frontaal op de personenauto gereden, die bestuurd werd door een 74-jarige man uit Bergen op Zoom. Deze man raakte niet gewond. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd

Blik op 112: