woensdag, 20. augustus 2014 - 15:08 Update: 20-08-2014 15:11

Motorrijder sleurt op de vlucht motoragent mee

Motorrijder sleurt op de vlucht motoragent mee
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige motorrijder uit Eindhoven aangehouden nadat hij onder meer betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs en een motoragent bij een aanhoudingspoging een eind meesleurde met de motor. Dit meldt de politie woensdag.

De verdachte motorrijder trok dinsdagavond rond 22.30 uur in de Kruisstraattunnel in Eindhoven de aandacht van twee motoragenten omdat hij een motor zonder kenteken bestuurde. Toen de agenten hem wilden controleren ging hij ervandoor. Na een achtervolging via onder meer de Mathildelaan, de Willemstraat en de Keizersgracht reed de verdachte met zijn motor via de Heilige Geeststraat een parkeerterrein op.

Een motoragent wilde hem daar klemrijden. Echter de verdachte schoot net langs hem heen, waarbij hij de motoragent raakte. De agent viel hierdoor tegen de verdachte aan en greep hem vast. De verdachte gaf echter gas en sleurde de agent een eindje mee. De agent zag kans de rem in te knijpen van de motor van de verdachte, waardoor ze beiden vielen. De verdachte is hierop weggerend en kon met behulp van een burger aangehouden worden.

De motoragent, die een eindje mee werd gesleept en is gevallen, heeft pijnklachten aan knie, pols, nek, schouders en rug. De verdachte bleek zonder kentekenplaat op een onverzekerde motor te rijden zonder rijbewijs. Tijdens zijn vlucht reed hij over het fietspad, negeerde het rode verkeerslicht en moesten enkele mensen opzij springen om de motorrijder te ontwijken. De man zit vast op het politiebureau voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: