dinsdag, 21. oktober 2014 - 21:05 Update: 21-10-2014 21:08

Munsterman stopt als directeur bij FC Twente

Munsterman stopt als directeur bij FC Twente
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Joop Munsterman is nu nog zowel directeur als voorzitter bij FC Twente. Dit zal per 1 januari 2015 veranderen wanneer hij stopt als directeur. Vanaf dat moment krijgt Munsterman het wat rustiger in Enschede.

Per 1 januari 2015 zal de bestuurlijk structuur bij FC Twente gaan veranderen. In de huidige structuur is Munsterman zowel directeur als voorzitter. In de praktijk betekent dit dat de preses zichzelf moet controleren. In de nieuwe structuur is daar geen sprake meer van.

Vanaf 1 januari krijgt FC Twente een zogenaamd one tier board. Dat betekent dat de club een eenlaags bestuursmodel krijgt. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen de uitvoerende bestuurders (de directie) en de niet-uitvoerende bestuurders (toezichthouders). De voorzitter krijgt in dit model een niet-uitvoerende rol. Joop Munsterman heeft besloten deze rol op zich te nemen en heeft dus niet meer de dagelijkse leiding bij de club uit Enschede. 

"Mijn collega-bestuurders hebben mij gevraagd om de rol van voorzitter van de board op me te nemen", zegt Munsterman tijdens de persconferentie. "Deze taak neem ik graag op me. De statutaire directie zal komen te liggen bij twee uitvoerende bestuurders. Met de verdere personele invulling gaan we de komende twee weken aan de slag." 

Categorie:
Provincie: