maandag, 24. november 2014 - 15:25 Update: 24-11-2014 21:28

Mysterieuze opdrachtgever verhoogt tipgeld vliegramp MH17 naar 38 miljoen euro

Mysterieuze opdrachtgever verhoogt tipgeld MH17 naar 38 miljoen euro
Foto: YouTube
Amsterdam

Het Duitse bedrijfsrecherchebureau Wifka, dat half september van dit jaar kenbaar maakte dat een onbekende opdrachtgever 24 miljoen euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing wie er verantwoordelijk is voor het neerschieten van vlucht MH17 op 17 juli 2014, heeft het bedrag verhoogd naar 38 miljoen euro.

Dit meldt het Duitse zakenblad Capital maandag in een interview met de privé-detective Josef Resch van Wifka. De onbekende opdrachtgever hoopt met het verhogen van de beloning de verantwoordelijke(n), voor het neerhalen van de Boeing 777 van Malaysian Airlines waarbij alle 298 inzittenden omkwamen, te achterhalen. 

‘Eigenlijk zijn we op zoek naar een tweede Edward Snowden’, zegt Resch. Inmiddels heeft het bureau ruim 1000 tips binnengekregen maar 99% daarvan is waardeloos. De mysterieuze opdrachtgever heeft via het detective-bureau laten weten dat de gouden tipgever naast de forse beloning ook een nieuwe identiteit zal krijgen. 

Het Openbaar Ministerie in Nederland raadt mensen af om waardevolle informatie omtrent eventuele daders van de aanslag op vlucht MH17 te deponeren bij ‘een onbekend bureau waarvan niet vaststaat wie erachter zit’. Zij kunnen zich volgens het OM beter tot de overheid richten dus bij justitie of politie. 

Lees alles over: