zaterdag, 18. oktober 2014 - 14:56 Update: 19-10-2014 9:31

Na het weekend kans op storm en tien graden kouder

Na het weekend kans op storm en tien graden kouder
Foto: Wetterskip Fryslân

Het mooie weer van dit weekend is slechts van korte duur.

Vanaf maandag krijgen we te maken met depressies, koele lucht, regen en bij vlagen veel wind. Dit meldt weerplaza.nl zaterdag.

Weekend en maandag
Zaterdag wordt het nog een prachtige dag met flinke zonnige perioden en temperaturen tussen de 20 en 23 graden. Ook zondag belooft het nog heel mooi te worden voor de tijd van het jaar. Het wordt in het oosten en zuiden van het land dan nog flink warm, maar in het noordwesten wordt het bewolkt en gaat het waarschijnlijk regenen. In de loop van de dag trekt er dan een zwak koufront over het hele land en wordt de warme lucht snel verdreven. Vanaf maandag krijgen we dan te maken met depressies, koele lucht, regen en soms wind. 's Ochtends wordt het zelfs niet warmer dan 13 graden.  In de loop van de dag loopt de temperatuur dat dan wel op naar 16 graden, maar tegelijkertijd neemt de kans op regen toe.

Dinsdag restant tropische orkaan
Dinsdag krijgen we vermoedelijk zelfs te maken met de restanten van de tropische orkaan Gonzalo. Afgelopen nacht trok Gonzalo over Bermuda en al eerder over Sint Maarten. Dus de tropische orkaan heeft al een flinke reis afgelegd als hij dinsdag dicht bij de Nederlandse kust komt. Niettemin zal de wind onder invloed van orkaan Gonzalo flink gaan toenemen. Eerst waait er een matige tot aan zee harde zuidwestenwind, 4 tot 7 Bft. Later op de dag draait de wind naar noordwest en kan aan zee dan stormachtig worden, 8 Bft. Misschien staat er zelfs enige tijd een noordwesterstorm. In de kustregio gaat de wind samen met zware tot zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur.

Woensdag koud
Woensdag wordt het in sommige regio's niet warmer dan 11 graden. In een paar dagen tijd is het dan 10 graden koeler geworden.

Provincie:
Tag(s):