zondag, 16. maart 2014 - 12:53 Update: 03-07-2014 0:40

Na ongeval op A2 gevluchte automobilist meldt zich

Foto van ongeval op snelweg in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

De bestuurder die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de vlucht sloeg, nadat hij betrokken raakte bij een aanrijding op A2 bij Utrecht, heeft zich bij de politie gemeld. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Bij de aanrijding waren drie auto’s betrokken. Een bestuurder vluchtte en een persoon bleef gewond achter. De bestuurder die was gevlucht, meldde zich gisteren op het politiebureau.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de A2 bij Utrecht. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat een auto, een Audi, in brand stond en er niemand meer in de auto zat. Een andere auto, een Volkswagen, lag op zijn kop en bij de auto lag een 21-jarige man uit Bavel.

Een derde auto was ook bij de aanrijding betrokken. De bestuurder verklaarde van achteren te zijn aangereden en zag vervolgens de Audi in brand staan en de Volkswagen op zijn kop liggen.

Vaag verhaal
De 21-jarige man, de bestuurder van de Volkswagen, is vervoerd naar het ziekenhuis en liep onder andere een gebroken nekwervel op. De bestuurder van de Audi, een 51-jarige man uit Utrecht, meldde zich zaterdagmiddag aan het politiebureau. De man werd direct aangehouden en in zijn verhoor verklaarde hij dat hij niets meer van de aanrijding wist.

Alleen in de auto
Na de mediaoproep hebben verschillende getuigen zich gemeld bij de politie. Uit dit voorlopige onderzoek is gebleken dat de man in de Audi alleen in de auto zat. De politie gaat verder met het (technische) onderzoek.