woensdag, 22. januari 2014 - 14:07 Update: 03-07-2014 0:44

Na Opsporing Verzocht 20 tips over liquidatie Rob Zweekhorst

Flashphoto | www.flashphoto.nl
Foto: FlashphotoNL
Berkel en Rodenrijs

Naar aanleiding van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ dinsdagavond zijn er bij de Landelijke Eenheid van de politie 20 tips binnengekomen over de liquidatie van Rob Zweekhorst (44) in Berkel en Rodenrijs. Dit meldt de politie woensdag.

Zweekhorst werd op Nieuwjaarsdag rond 19.15 uur opgewacht en neergeschoten door vermoedelijk één dader in de Dokkummerstraat in Berkel en Rodenrijs tijdens het uitlaten van zijn twee honden. Het slachtoffer liet volgens een vast patroon zijn twee honden uit. De politie spreekt van een ‘koelbloedige’ moord, maar heeft nog geen idee wat de toedracht is.

Hij werd door meerdere kogels geraakt en overleed kort daarna op straat. Reanimatie door toegesneld ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team (MMT) mocht niet meer baten en hij stierf ter plekke.

Motief
Het is nog een raadsel waarom Zweekhorst op deze manier om het leven is gebracht. Niemand begrijpt waarom hij doelwit was.

Persoonsverwisseling
De politie houdt ook nog de mogelijkheid open dat het hier gaat om een persoonsverwisseling en dat de dader een ‘verkeerd’ persoon heeft gedood. De politie doet hier uiteraard onderzoek naar.

20 rechercheurs
De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak zitten.