zondag, 16. februari 2014 - 9:01 Update: 03-07-2014 0:42

Na zoektocht in bos naast woning Els Borst gevonden spullen nader onderzocht

Foto van Els Borst | FBF
Foto: fbf
Bilthoven

De mobiele eenheid (ME) heeft vanaf zondagochtend tot halverwege de middag een zoektocht gehouden in de omgeving van de woning van Els Borst in Bilthoven. Dit meldt de politie zondag.

Bos
De woning van Borst grenst aan een bos dat minutieus werd uitgekamd. Dit gebeurde in de hoop aanwijzingen te vinden die kunnen leiden tot de oplossing van het misdrijf waarbij de 81-jarige Borst om het leven kwam. Er zijn diverse spullen uit het bos gehaald die verder zullen worden onderzocht. 

In de garage van haar woning werd afgelopen maandag het stoffelijk overschot van de oud-minister gevonden door twee vriendinnen. Na onderzoek bleek Borst door een misdrijf om het leven te zijn gebracht.

Uit sectie op het lichaam van Borst bleek dat zij door uitwendig toegebracht letsel om het leven is gekomen. Het is nog niet duidelijk wanneer de oud-politica om het leven is gekomen.

Zaterdagavond werd Borst voor het laatst gezien na een D66-congres in Amsterdam. De politie heeft enkele tips binnen gekregen die worden onderzocht.  

Provincie:
Blik op 112: