vrijdag, 3. oktober 2014 - 8:54 Update: 03-10-2014 11:46

Naakt selfies vaker in omloop om middelbare scholen

Veel naakt selfies in omloop om middelbare scholen
Foto: SXC
Hilversum

Het rondsturen van naakt selfies of seksfilmpjes van leerlingen op middelbare scholen blijkt niet incidenteel voor te komen. Dit blijkt uit een onderzoek door EenVandaag onder 1500 jongeren van 12 t/m 24 jaar, waar van er ruim 500 middelbare scholieren zijn.

Meer dan de helft (55 procent) zegt dat bij hun op school wel eens filmpjes of foto’s in omloop zijn geweest waarop een medeleerling naakt te zien is. Bij ondervraagden die al van de middelbare school af zijn is dit aantal een stuk minder (38 procent). Het merendeel van de foto’s zijn gemaakt via een smartphone.

Bijna 300 jongeren die aan het onderzoek meededen hebben wel eens een naaktfoto of seksfim van zichzelf gemaakt. Hierbij kwamen de foto’s of fimpjes in 14 procent van de gevallen onder ogen van onbekenden.

Het aantal jongens en meisjes die naaktselfies maken is ongeveer gelijk. Het zijn meestal die van de meisjes die uitlekken.  Tweederde van de meisjes die naakt opnames van zichzelf  maakten deelde dit met hun vriendje. Met enige regelmaat worden de opnames door hen verspreid waarneer bijvoorbeeld de relatie over is. 

Categorie:
Provincie: