zaterdag, 26. juli 2014 - 11:33 Update: 27-07-2014 10:08

Nabestaanden MH17 willen stichting voor lotgenoten oprichten

Eindhoven

Nabestaande van rampvlucht MH17 overwegen een stichting voor lotgenoten op te richten. De Stichting Herculesramp wil hen hierbij helpen, zo meldt Omroep Brabant zaterdag.

"Deze ramp vertoont veel overeenkomsten met de ramp die wij meemaakten", vertelt Peter Kempen van de Stichting Herculesramp aan de omroep. 

Ondanks dat het aantal slachtoffers bij de rampvlucht-MH17 veel hoger ligt, zijn er volgens Kempen veel overeenkomsten. ''De grootste is dat het in beide gevallen een ramp is die niet nodig was. Op het moment dat het gaat om een ongeluk door een technische storing is er meer begrip dan als er slachtoffers vallen bij een ramp die achteraf niet nodig blijkt te zijn."

Serieuze meerwaarde
Het contact met de nabestaanden van vlucht MH17 over de oprichting van een stichtring voor lotgenoten verliep volgens Kempen 'heel informeel'. "Ik weet nog niet op wat voor termijn ze dit willen gaan doen. Maar er zijn nabestaanden die leven met de vraag of het verstandig is dit te gaan doen. Ik heb uitgelegd hoe dit destijds bij ons tot stand kwam en ze kijken nu of ze hiermee iets gaan doen."

Bij de Herculesramp in juli 1996 kwamen 41 inzittenden om het leven: vier Belgische bemanningsleden en 37 jonge leden van het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht. Hun transporttoestel stortte neer bij Vliegbasis Eindhoven. 

 

Lees alles over:
Provincie: