maandag, 11. augustus 2014 - 15:01 Update: 11-08-2014 21:12

Nablussen zeer grote brand Breda gaat nog wel enkele uren duren

Zeer grote brand industrieterrein Breda
Foto: Archief EHF
Breda

Op het industrieterrein in Breda heeft maandagmiddag in een bedrijfsverzamelgebouw een zeer grote brand gewoed. De brand die rond 12.00 uur was ontstaan groeide uit tot een zeer grote brand. Inmiddels is er om 16.45 uur het sein 'brand meester' gegeven door de brandweer.

De brand woedde aan de Mijkenbroek 34 in Breda in een bedrijfsverzamelgebouw. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij die tot ver in de omgeving was te zien. De rook werd door de wind in Noordoostelijke richting meegenomen. De gemeente Breda waarschuwde inwoners richting Hoge Vucht (Wisselaar) om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

De brandweer was massaal uitgerukt om te proberen de brand te bedwingen, al lijkt deze steeds meer aan te wakkeren mede door de harde wind. Het bedrijfspand lijkt verloren te gaan door de felle brand. Volgens de brandweer was er geen gevaar dat de brand over kon slaan op de naastgelegen gebouwen. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen en zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de brand. Het nablussen van de brand gaat nog zeker enkele uren duren.

Reactie burgemeester van der Velden
‘Vreselijk zo’n grote brand voor het getroffen bedrijf, directe omgeving en omwonenden. Het ziet er gelukkig naar uit dat de brand in
Mijkenbroek zich niet meer uitbreidt en de rookontwikkeling afneemt. De hulpverleningsdiensten zijn met veel materieel uitgerukt. Het blussen van de brand zal nog wel enige tijd gaan duren. De brandweer heeft metingen verricht. Hoewel er sprake was van grote rookontwikkeling zijn tot op heden geen gevaarlijke concentraties van schadelijke stoffen gemeten. Advies is en blijft: blijf uit de rook want rook is immers nooit goed voor de gezondheid. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):