vrijdag, 7. november 2014 - 17:48 Update: 08-11-2014 9:48

Namen van alle 298 slachtoffers MH17 worden tijdens herdenking voorgelezen

Ruim 1.600 nabestaanden aanwezig bij Nationale Herdenking MH17
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De officiële ceremonie en de daaropvolgende informele bijeenkomst, tijdens de Nationale Herdenking MH17 op maandag 10 november, worden bijgewoond door ruim 1600 nabestaanden, onder wie tientallen nabestaanden uit het buitenland. Dit heeft het ministerie van Veiligheid ene Justitie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

‘Ook komen er ongeveer 150 familierechercheurs en een groot aantal begeleiders van Slachtofferhulp Nederland. De voorbereidingen voor de Nationale Herdenking MH17 in de RAI Amsterdam naderen hun voltooiing', aldus het ministerie.

Nabestaanden centraal

De ceremonie is vormgegeven op basis van ideeën en wensen van de nabestaanden. Zij hebben een centrale plaats tijdens de herdenking. Drie nabestaanden zullen het woord nemen en één nabestaande draagt een gedicht voor. Een belangrijk onderdeel is het noemen van de namen van alle 298 slachtoffers door ruim dertig nabestaanden.

Erehaag van bloemen

Voor de ceremoniezaal staan twee lange en hoge wanden opgesteld, waarop de namen van alle slachtoffers staan. Nabestaanden en genodigden kunnen daar een bloem achterlaten. Zo ontstaat een erehaag van bloemen. Namens de regering spreekt minister-president Mark Rutte. Jacobine Geel sluit het inhoudelijke deel van het programma af. Maartje van Weegen is ceremoniemeester.

De ceremonie wordt muzikaal verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Tevens zijn er bijdragen van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):