dinsdag, 2. december 2014 - 18:15 Update: 02-12-2014 20:59

Nationaal Militair Museum volgende week door koning officieel geopend

Nationaal Militair Museum volgende week door koning officieel geopend
Foto: NMM
Soesterberg

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een museum waar het grote publiek in aanraking komt met persoonlijke, waargebeurde verhalen uit verschillende oorlogen en waar bovendien een prachtige, zeer uitgebreide en daadwerkelijk gebruikte collectie van de Nederlandse krijgsmacht zichtbaar is.

Volgende week donderdag, zal koning Willem Alexander het museum officieel openen; twee dagen later is het toegankelijk voor het grote publiek.

“We willen overbrengen dat vrede een groot goed is en absoluut niet vanzelfsprekend. Het museum laat dan ook de waardevolle rol zien die de krijgsmacht speelt in de maatschappij en wil een brug bouwen tussen de krijgsmacht van toen & nu, en de hedendaagse samenleving”, zo geeft museumdirecteur Hedwig Saam aan. Het NMM is met maar liefst 35.000 vierkante meter een museum van wereldformaat.

Bewogen militaire geschiedenis

In het NMM zijn de collecties van het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg en het Delftse Legermuseum samengevoegd. Het museum neemt bezoekers mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt persoonlijke en aangrijpende verhalen van militairen en veteranen uit verschillende perioden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):