donderdag, 13. februari 2014 - 9:18 Update: 03-07-2014 0:42

Nederland gaat scannen op verboden handel in ivoor

foto van ivoor | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken gaat samen met andere landen afspraken maken om de stroperij van olifanten en neushoorns aan te pakken.

Nu worden jaarlijks grote aantallen van deze dieren gedood voor de handel in ivoor en neushoorn-hoorns. Dijksma is uitgenodigd op de London Conference on the Illegal Wildlife Crime, waar Nederland samen met 49 landen en 11 VN-organisaties een wereldwijde verklaring tekent voor een moratorium op de handel in ivoor. Nederland stelt geld en kennis ter beschikking om stroperij hard aan te pakken en wereldwijde biodiversiteit te blijven garanderen.

Dijksma: 'Stroperij van olifanten en neushoorns is een groot wereldwijd probleem. Door de hoge waarde van ivoor en hoorns, wordt er jacht op deze iconische dieren gemaakt. Terwijl ze met rust gelaten moeten worden. Het is van groot belang dat er nu een conferentie wordt gehouden met tientallen landen en invloedrijke organisaties om de ivoorhandel voor eens en altijd aan te pakken. En ons in te blijven zetten voor biodiversiteit.'

Provincie: