maandag, 29. september 2014 - 20:39

Nederland investeert opnieuw in de Libanese veiligheidssector

Foto van oorlog in Syrië | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Nederland zal de komende drie jaar nog eens 1,8 miljoen euro investeren in de Libanese veiligheidssector.

Volgens Timmermans is steun van de internationale gemeenschap onontbeerlijk om te verzekeren dat de stabiliteit van Libanon niet verder wordt bedreigd. Om Libanon te helpen investeert Nederland de komende drie jaar 1,8 miljoen euro in de Libanese veiligheidssector. Dat geld is onder meer bedoeld voor trainingen op het gebied van civiel-militaire samenwerking en grensmanagement.

Het is volgens Timmermans van het grootste belang dat de grens tussen Libanon en Syrië goed wordt bewaakt. Ook de positie van minderheden in het Midden-Oosten kwam aan de orde. Minister Bassil werpt zich al jaren persoonlijk op om de rechten van onder andere religieuze minderheden in het Midden-Oosten te verdedigen. De ministers bespraken welke rol het Westen kan spelen om rechten van religieuze minderheden in het Midden-Oosten te waarborgen.

Nederland heeft sinds 2011 al 83,5 miljoen euro beschikbaar gesteld aan humanitaire hulp voor Syrische vluchtelingen. Bijna een derde hiervan is steun voor opvang in Libanon.

Provincie:
Tag(s):