dinsdag, 14. januari 2014 - 11:42 Update: 03-07-2014 0:44

Nederlander dit jaar minder op vakantie

Nederlander dit jaar minder op vakantie

Uit cijfers van het Nederlandse Bureau voor Toerisme NBTC-NIPO Research blijkt dat ondanks het lichte herstel van de economie de vakantiemarkt voor 2014 opnieuw een lichte daling laat zien, zo melden verschillende media dinsdag.

Vorig jaar waren er nog 17,5 miljoen vakanties in eigen land, dit jaar is dat 1 procent minder. Het gaat dan om een kleine terugval van het aantal korte vakanties. De  grote vakantie in de zomer stabiliseert met 18,1 procent. 

Bij het boeken let de consument vooral op acties en aanbiedingen. En er is nog steeds een trend om laat te boeken. Deze trend wordt versterkt door het WK Voetal in Brazilië deze zomer. Een woordvoerder van NBTC NIPO Research zegt hierover: 'De groep laatboekers zal afwachten hoe ver Oranje het schopt.' Duitsland is nog steeds vakantieland nummer 1. Zo scoort het buurland erg hoog als het gaat om het aantal monumenten dat staat op de Werelderfgoedlijst. Voor de zomervakantie gaan de meeste Nederlanders nog het liefst naar Frankrijk.

Nu de economie weer langzaam aantrekt, duurt het volgens Thérèse Ariaans van het NBTC altijd even voordat we dat ook in de vakantiemarkt terugzien, zo meldt de NOS. Er worden dan eerst andere dingen gekocht, zoals een nieuwe bank, keuken of auto.

Categorie:
Tag(s):