zondag, 16. november 2014 - 9:59 Update: 16-11-2014 13:48

Nederlanders bergen 'specifieke' wrakstukken MH17

Berging wrakstukken vlucht MH17 zondagochtend begonnen
Foto: YouTube
Donetsk

Zondagochtend is het Nederlandse team in Oekraïne begonnen met de berging van de wrakstukken van het neergestorte toestel van vlucht MH17. Dit heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bevestigd.

Specifieke wrakstukken

Er wordt gezocht naar specifieke wrakstukken die nader moeten worden onderzocht en die meer duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van de crash. Niet alle wrakstukken zullen worden geborgen. De wrakstukken worden verzameld op locatie en later naar Charkov overgebracht. 

De bergingswerkzaamheden worden samen met de lokale hulpdiensten (SES) uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de OVV. De bergingswerkzaamheden zullen enkele dagen in beslag gaan nemen. Daarbij wordt er, omdat de veiligheidssituatie fragiel is, en elke dag gekeken of de werkzaamheden op de rampplek mogelijk zijn. 

Vrijdag werden er onder leiding van de OVSE afspraken gemaakt over de berging van de wrakstukken van de MH17. Het bergen van de wrakstukken is van belang voor verder onderzoek. Zaterdag reisden extra teamleden van de Nederlandse missie vanuit Charkov naar Donetsk voor logistieke ondersteuning. 

Lees alles over:
Categorie: