dinsdag, 12. augustus 2014 - 15:21 Update: 12-08-2014 15:50

Nederlanders werken op vakantie online gewoon door

Nederlanders werken op vakantie online gewoon door
Foto: SXC

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat veel Nederlanders op vakantie nog even doorwerken op internet.

De keuzes voor campings op vakantieparken wordt zelfs mede bepaald door de beschikbaarheid van draadloos internet.Dit melden verschillende media dinsdag.

Dertig procent van de vakantiegangers met een baan werkt minstens een paar keer in de vakantie. Negen procent werkt zelfs nog elke dag. Het gaat dan meestal om het het beantwoorden van e-mail. Vakantiegangers geven aan meer te werken tijdens de vakantie dan voorheen. Men kan zich maar moeilijk afsluiten van het werk doordat op veel plekken de mogelijkheid bestaat online te werken. Zestig procent vindt dat niet fijn, omdat men zich zo niet kan losmaken van het werk. Slechts 14 procent vindt dit prettig.

In 2011 lag het percentage Nederlanders dat gebruikmaakt van internet op vakantie nog op 64 procent. Drie jaar later is dit gestegen tot  bijna 80 procent. Voor de internetverbinding gebruikt nu 72 procent een smartphone of tablet. Drie jaar geleden was dat nog de laptop. We gaan het vaakst online om even de privémail en social media te checken, 85% van de Nederlanders doet dit meerdere keren per vakantie.

Categorie:
Tag(s):